Naleśniki z bryndzą wg Magdy Gessler

smaczne?
Sprawdź przepis na Naleśniki z bryndzą wg Magdy Gessler
Smaczny przepis na Naleśniki z bryndzą wg Magdy Gessler
  • Składniki:
  • ciasto: 150 ml mleka
  • 150 ml wody
  • 1 jajko
  • 1-1
  • 5 szkl maki
  • szczypta solifarsz: 300 g bryndzy
  • 200 ml smietany 22 %
  • 1 peczek szczypiorku
  • galka muszkatolowa
  • slodka i ostra papryka w proszku
  • sol i pieprz Skladniki na ciasto dokladnie wymieszac lub zmiksowac
  • maki dodac tyle
  • zeby mialo odpowiednia konsystencje ciasta nalesnikowego.Bryndze wymieszac ze smietana na gladka mase. Szcyzpiorek umyc i posiekac. Do masy serowaj dodac polowe szczypiorku i przyprawy
  • wymieszac i sprobowac czy odpowiednio dobre.Nalesniki smazyc z obu stron na patelni na klarowanym masle. Farsz rozsmarowac na nalesnikach
  • zwinac w rulon lub koperty
  • obsmazyc na zloto. Podawac posypane szczypiorkiem i papryka.
Udostępnij