Muffinki migdałowe z makowym nadzieniem i kremem budyniowym

smaczne?
Sprawdź przepis na Muffinki migdałowe z makowym nadzieniem i kremem budyniowym
Smaczny przepis na Muffinki migdałowe z makowym nadzieniem i kremem budyniowym
  • Składniki:
  • CIASTO - 190 g mąki pszennej tortowej 
  • 120 g mielonych migdałów 
  • 160 g cukru trzcinowego Demerara 
  • 2 szczypty soli
  • 10 g proszku do pieczenia 
  • 1 jajko 
  • 100 ml oleju roślinnego 
  • 170 ml mleczka migdałowego 
  • NADZIENIE - 100 g sparzonego białego maku
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 40 g mielonych migdałów
  • 40 g marcepanu a właściwie marcepanowego batonika w czekoladzie
  • po 20 g skórki pomarańczowej smażonej i rodzynek
  • 2-3 łyżeczki śmietanki kremówki 36 %
  • 2 łyżeczki tartej bułki 
  • KREM - 400 ml mleczka migdałowego 
  • 1 op. budyniu śmietankowego w proszku (takie na 0
  • 5 l mleka)
  • 3 łyżki cukru zwykłego
  • 100 g miękkiego masła 
  • 150 ml śmietanki kremówki 36 %
  • 3 łyżki cukru pudru
  • ozdoby cukrowe
Udostępnij