Ciasto "Wiśniowa panienka"

smaczne?
Sprawdź przepis na Ciasto "Wiśniowa panienka"
Smaczny przepis na Ciasto "Wiśniowa panienka"
  • Składniki:
  • 150 g suchego maku
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 100 g drobnego cukru
  • 100 g mielonych migdałów bez skórki ( można kupić już mielone )
  • 8 białek
  • 4 żółtka ( pozostałe zużyjemy do masy )
  • 4 żółtka
  • 2 szklanki mleka
  • 1 budyń waniliowy ( bez cukru )
  • 2 łyżki mąki
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki wiśniówki
  • 250 g miękkiego masła
  • 450 g wiśni mrożonych
  • 4 łyżki cukru
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 2.5 łyżeczki żelatyny
  • 100 g białej czekolady
  • 200 g śmietanki 30%
  • 1 czubata łyżeczka żelatyny rozpuszczona w 50 ml wody ( u mnie 25 ml wody. 25 ml soku z cytryny )
Udostępnij